• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Thoughts For Food

Blog, Vlog en Podcast

  • Geschiedenis
    • Archief Blog Patisserie Van Barneveld
    • Archief Filmpjes Patisserie Van Barneveld
  • Vlog – Rijdend BoekenCastje –
  • Blogs ThoughtsForFood
  • PodCast – Rijdend BoekenCastje –

Geschiedenis

Driebergen

Biologische bakkerij op de Utrechtse Heuvelrug met recepten van opa

1930

In 1930 startte Joop van Barneveld samen met Ger van Barneveld-Gerlach, beiden uit een bakkersfamilie, de bakkerij aan de hoofdstraat 75. Het was een moeilijke tijd maar mijn opa heeft altijd iedereen in de familie voorgehouden dat wanneer je gewoon de lekkerste en de beste kwaliteit biedt met veel service de mensen vanzelf naar je toe zullen komen. En zo gebeurde het ook, de bakkerij werd een florerend bedrijf.

1964

In 1964 namen Johan, de zoon, en Alie van Barneveld-de Goede de bakkerij over en begonnen met allerlei moderne technieken te werken. Ome Johan verzorgde ook cateringopdrachten en allerlei hapjes. Later begon hij aan de Traay als een van de eerste een snackbar, waar alles zelfgemaakt werd.

1970

In 1970 namen mijn ouders, Hein Zillig en Ineke Zillig-van Barneveld de bakkerij over. Er volgde moderniseringen en verbouwingen, maar mijn vader heeft altijd in zijn gedachten gehouden dat de machines en de werkwijze aangepast moesten worden aan het recept en het eindproduct en niet andersom. In de jaren die volgde werkte mijn ouders met veel plezier maar de samenleving veranderde en daardoor ook Rijsenburg. Om met de veranderde consument mee te gaan werd er verhuisd naar de Traay 56. Er werden allerlei nieuwe producten bedacht en het bedrijf begon weer te floreren. In 2000 vonden mijn ouders het tijd voor hun pensioen maar door mijn verslechterde gezondheid kon ik de bakkerij niet overnemen en werd het pand met de inventaris verkocht.

2012

In de jaren die volgde heb ik allerlei kleine baantjes bij gerenommeerde bedrijven gehad, maar nu vond ik het tijd om wat kleinschaligs voor mijzelf te beginnen. Na meer dan 80 jaar gebruik ik nog steeds de recepten van mijn opa die, in de loop der tijden, door mijn oom en vader zijn verfijnd.

Dus al het goede van toen en het beste van nu!

Bekijk filmpjes van de bakkerij anno nu

Primary Sidebar

Een TravelCast

Meest recente berichten

  • Vlog 1 – Rondreizend BoekenCastje –
  • Vlog 2 – Rondrijdend BoekenCastje –
  • Toet, toet. Een TravelCast
  • TravelCast – Futuristic questions – Modern answers –
  • Travelling Light, the only way to fly. Een rondrijdende TravelCast
https://thoughtsforfood.eu/wp-content/uploads/2019/02/intro-met-toeter.mp3

Footer

Thoughts For Food TravelCast: blog, vlog en podcast
 

Erik Zillig, 06 51 608 508
 Engweg 11, 3972JB, Driebergen-Rijsenburg
info@ThoughtsForFood.eu

Afhaaladres Warme Appeltaart, Driebergen, Koek en Ei, ma t/m za.
 

Hoofdstraat 113, Driebergen, 0343-513581
Koek en Ei

Webdesign Driebergen